Band:
Roger Earl - drums
Craig MacGregor - bass
Bryan Bassett - lead guitar
Charlie Huhn - rhythm guitar, vocals
Discography:
Foghat (1972)
Rock and Roll (1973)
Energized (1974)
Rock and Roll Outlaws (1974)
Fool for the City (1975)
Night Shift (1976)
Live (1977)
Stone Blue (1978)
Boogie Motel (1979)
Tight Shoes (1980)
Girls to Chat & Boys to Bounce (1981)
In the Mood for Something Rude (1982)
Zig-Zag Walk (1983)
Return of the Boogie Men (1994)
Family Joules (2003)
Decades Live (2003)
Foghat Live II (2007)
Last Train Home (2010)
Guests:
Kim Simmonds - guitar
Scott Holt - vocals/guitars
Nick Jameson - Bass guitar
Dana Fuchs - vocals
Rodney O'Quinn - bass/bg vocals
Tom Hambridge - Percussion
Info:
Produced by Tom Hambridge
Mixed by Tom Hambridge & Michael St Leon at Switchyard recording studio
Mastered by Bryan Bassett
Cover photo and art by Mike Ricciardi
Released 2016-09-30
Reviewed 2016-09-22
Links:
foghat.net
youtube
metalville
Klassisk rockmusik är vad det handlar om. Det som är bra med de banden som faktiskt var med när genren var som starkast, i den era som de nya banden hämtar sin inspiration, är att de känns mer genuina och mer intressanta. Bättre än alla plagiat helt enkelt och Foghats nya känns som en klassisk boogie-rockskiva. Snygg ljudbild och sköna låtar är vad de bjuder på, elva spår som definitivt kommer att tilltala deras fans och knappast göra de som bidrog till att få albumet gjort.
Under the Influence är ett schysst album med bra låtar och en vital känsla trots att bandet är så ålderstiget, evigt unga kanske. Samtidigt, trots vitaliteten, kan jag inte förneka att det känns lite väl bekant – de har gjort det förr och en hel massa gånger dessutom och det känns mer som en stunds underhållning än något man väljer att lyssna på när man söker en musikalisk upplevelse. Kanske är det också signifikativt att det, förutom det inledande titelspåret, är en gammal hit eller covers som är albumets bästa låtar.
Avslutande hitlåten Slow Ride som släpptes för 40 år är nog albumets vassaste men även det inledande titelspåret, Upside of Lonely och Heard it Through the Grapewine är underhållande. Resten av albumet är kanske inte lika underhållande utan det är habila låtar som mest känns som utfyllnad och det går faktiskt ganska snabbt att tröttna på det. Jag tycker att Foghat gör ett solitt album som säkerligen kommer att tilltala alla er nostalgiker som drömmer om det förflutna.
HHHHHHH