Band:
Arkadius Antonik - Vocals, Guitars, Orchestral Arrangements
Sebastian Jensen - Clean Vocals, Guitars
Tim Siebrecht - Backing Vocals, Bass
Ken Jentzen – Drums
Discography:
Lupine Essence (1997)
Auld Lang Syne (1998)
Lays from Afar (1999)
The Arcanum (2000)
Emprise to Avalon (2002)
Signs for the Fallen (2003)
Command to Charge (2005)
Caledonia (2006)
Crógacht (2009)
Book of Dowth (2011)
The Eternal Chronicles (EP 2013)
Eternal Defiance (2013)
Realms of Odoric (2016)
Cimbric Yarns (2018)
Guests:
Shir-Ran Yinon - Violin
Catalina Popa-Mörck - Flute
Bernhard Mahlmeister - French Horn
Robse (Equilibrium) - guest vocals on "Havoc"
Sascha Aßbach - Backing Vocals
Marcel Schoenen - vocals
Info:
Recorded in Gernhart Studio with Martin Buchwalter
Released 2019-11-15
Reviewed 2019-11-12
Men ett snyggt omslag och ett urval av låtar valt av bandets fans är ju en sak men det är ju ändå låtmaterialet som ska glänsa. Det handlar om keltisk metall, extemmetall med inslag av keltiska tongångar – den som hört bandet tidigare kommer att känna igen sig. De kan jämföras med andra band i samma genre som Wolfchant, Eluveitie med flera då de är relativt nära dess stilistiskt. Detta nya album känns ganska fräscht, mycket snyggt producerat med starka melodier och bygger mycket på bandets styrkor med bra dynamik och så vidare.
Det är bra att de håller albumet kort och inte väljer för många låtar, det blir direkt och intensivt. Dessutom tycker jag att det är ett väldigt väl sammanhängande album trots att det är ett urval av låtar från hela karriären, något som förstås är möjligt eftersom alla låtar är nyinspelningar och producerade vid ett tillfälle och inte som när man bara plockar ut sina favoriter och sätter ihop dem på ett album. Jag skulle nog vilja säga att det är mer intressant en det mesta annat jag hört från Suidakra, väldigt fokuserat och fräscht – väl sammansatt.
Echoes Of Yore har inte mycket som känns negativt, jag kan inte peka på någonting såhär på rak arm. Det är relativt fräscht, det är tungt, dynamiskt och storslaget med djup och känsla – en fin hyllning till de första tjugofem åren av Suidakraisk musik. Det mest positiva är ju att de gör ett nytt album med gamla låtar istället för att släppa någon trött kompilation, det gör ju också att det blir ett album som kommer att fungera för många fler än bara de som samlar på sådant bandet släpper.
Tummen upp, det är riktigt bra tycker jag. Ett underhållande, fräscht och trevligt album som man definitivt kan låta snurra i musikspelaren både en och två gånger – dessutom kommer den ju på vinyl vilket gör det än mer intressant. Slutsatsen är att det är ett album väl värt att kika lite närmare på.
HHHHHHH